Drink jij weleens alcohol? En ben je benieuwd wat er gebeurt als je daarmee stopt? Doe dan op 1 januari 2021 mee aan IkPas. De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Lochem geven het goede voorbeeld. Ze doen dit jaar als ambassadeurs mee aan de campagne. Zo hopen zij mensen te inspireren om 2021 op een gezonde, alcoholvrije manier te beginnen.

 

Bekijk hier de video.

Alcohol drinken uit gewoonte

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Misschien vind je het gezellig, drink je omdat je stress hebt of omdat je je eenzaam voelt. Alcohol drinken is voor veel mensen een gewoonte geworden, waar ze niet meer zo vaak bij stilstaan.

Wist je ook dat (tijdelijk) stoppen met alcohol veel voordelen heeft?

  • Het scheelt geld
  • Je voelt je fitter; geen ‘kater’ meer de volgende dag
  • Je slaapt beter door
  • Je kunt altijd autorijden, ook na een feestje

Halverwege januari delen de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Lochem in een vlog hoe het met ze gaat. Wij nodigen iedereen die dit leest uit om zich ook aan te sluiten.

Ervaar zelf welke voordelen IkPas voor jou heeft. Doe op 1 januari ook mee!
Inschrijven kan op www.ikpas.nl. Daarnaast is er een IkPas-app ter ondersteuning. Mensen die meedoen kunnen via een veilige online omgeving of de app gratis advies krijgen van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Zo helpt IkPas jou om het vol te houden!

Ga jij de uitdaging ook aan? Kijk dan op www.ikpas.nl voor meer informatie.  

Meer nodig?

Maak jij je zorgen over jouw drankgebruik of het drankgebruik van iemand in jouw omgeving?
En wil je er eens met een professional over praten? Neem dan contact op met Evelien Meijer (e.meijer@tactus.nl) van Tactus.

Deel dit artikel