Drink jij weleens alcohol? En ben je benieuwd wat er gebeurt als je daarmee stopt? Doe dan op 1 januari 2021 mee aan IkPas.

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Misschien vind je het gezellig, drink je omdat je stress hebt of omdat je je eenzaam voelt. Alcohol drinken is voor veel mensen een gewoonte geworden, waar ze niet meer zo vaak bij stilstaan. Maar wist je ook dat (tijdelijk) stoppen met alcohol veel voordelen heeft? Het scheelt geld, je voelt je fitter; geen ‘kater’ meer de volgende dag, je slaapt beter door en je kunt altijd autorijden, ook na een feestje.

Ondersteuning

Inschrijven kan op www.ikpas.nl. Daarnaast is er een IkPas app die je ondersteunt en kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl), Twitter (@ikpasnl) en Instagram (ikpasnl) voor ondersteuning. Ga jij de uitdaging ook aan? Kijk dan op www.ikpas.nl voor meer informatie.  

Meer nodig?

Maak jij je zorgen over jouw drankgebruik of het drankgebruik van iemand in jouw omgeving?
En wil je er eens met een professional over praten? Neem dan contact op met Margriet de Winkel (m.winkel@iriszorg.nl) van Iris in de Buurt. 

Deel dit artikel