Alle Gelderse en Overijsselse IJsselgemeenten hebben gedeputeerde Hester Maij van de gemeente Overijssel een manifest aangeboden. In het manifest roepen de 14 IJsselgemeenten de provincies Overijssel en Gelderland op om de biennale financieel te steunen. De IJsselbiennale is een internationale kunstroute die ook langs onze gemeente loopt.

De IJsselbiënnale loopt langs de IJssel tussen Doesburg en Kampen, gecombineerd met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma in samenwerking met ruim 100 partners uit de IJsselvallei. Deze partners komen uit cultuur, waterbeheer, landschapsbeheer, toerisme & recreatie en bedrijfsleven. De eerste editie van de IJsselbiënnale vond plaats in de zomer van 2017 en was zeer succesvol. Met ongeveer 65.000 bezoekers uit het hele land, veel media-aandacht, enthousiaste bezoekers en lovende kunstkritieken.

Cultuurmanifest toont belang

Het Cultuurmanifest IJsselbiënnale is ondertekend door de wethouders van 14 gemeenten: Rheden, Doesburg, Bronckhorst, Brummen, Lochem, Zutphen, Voorst, Deventer, Olst-Wijhe, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle en Kampen. De IJsselbiënnale verbindt en is ook van groot belang voor onze gemeente. Als samenwerkingspartner, denken, praten en beslissen wij mee over zaken als de activiteiten, de vorm en het thema van de IJsselbiënnale. Het leidt tot een versterking van het culturele aanbod en ons erfgoed wordt beter zichtbaar en beleefbaar. Het bezoek aan de regio wordt vergroot, wat ook leidt tot meer inkomsten. Ook het belang voor de leefbaarheid wordt onderstreept.

 

 

Deel dit artikel