De voormalig Detmerskazerne in Eefde, is een perfecte locatie voor een mooie groene woonwijk. Het totale bouwplan voor deze locatie bestaat uit tachtig woningen. IJsseldal Wonen is van twintig huurwoningen de opdrachtgever. De andere zestig woningen zijn koopwoningen. IJsseldal Wonen en gemeente Lochem zijn blij dat er sociale huurwoningen worden gebouwd.

foto van wethouder Eggink met schep en diverse andere personen voor de ingang van de kazerne
Wethouder Marja Eggink is blij dat er sociale huurwoningen bijkomen. In totaal worden er in Eefde 20 sociale huurwoningen gebouwd

Start bouw

Hegeman Bouw uit Vriezenveen bouwt vanaf medio oktober 2022, in opdracht van IJsseldal Wonen, vijftien eengezinswoningen. Bouwmaatschappij Ufkes uit Apeldoorn neemt vijf eengezinswoningen voor hun rekening. Zij zijn met de bouw van deze woningen in mei 2022 al gestart.

De woningen

Het gaat hier om twintig sociale huurwoningen. Het zijn kleine eengezinswoningen. De hoekwoningen zijn wat ruimer van opzet dan de tussenwoningen. Het zijn drie woonblokken van acht, zeven en vijf woningen.
De vijf woningen, waarbij de bouw al gestart is, zijn al verhuurd. De overige vijftien woningen adverteren we binnenkort op Woonkeus Stedendriehoek. Als u ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek dan kunt reageren op deze woningen en eventueel hiervoor in aanmerking komen. Kijk hiervoor op de website: www.woonkeus-stedendriehoek.nl

Parkachtige omgeving

Toen de Detmerskazerne in 2012 sloot, hoefde de gemeente Lochem niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Het was een goede plek voor een nieuwe, groene wijk. De architecten lieten zich inspireren door de oude buitenplaatsen in dit gebied. Tussen de woningen komt een gedeeltelijk autovrij park met kronkelende paden en een rijke schakering van bomen en heesters. De architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die precies past bij de omgeving.

Deel dit artikel