De resultaten van het koopstromenonderzoek Oost-Nederland zijn bekend. Consumenten in de gemeente Lochem waarderen in het bijzonder de bereikbaarheid van de aankooplocaties per fiets. Dit krijgt een 8,6 gemiddeld. Vergeleken met 2015 steeg vooral de waardering voor de omvang van het winkelaanbod: van 6,8 naar 7,3. Bezoekers waarderen de aankooplocaties gemiddeld met een 7,8. Dit blijkt uit het koopstromenonderzoek 2019, uitgevoerd door I&O research.

Consumenten in de gemeente Lochem waarderen de bereikbaarheid van aankooplocaties per fiets.

In de gemeente Lochem doet 81% van de inwoners de dagelijkse boodschappen in de eigen gemeente of kern. Het gaat om levensmiddelen en drogistartikelen. In vergelijkbare gemeenten is deze koopkrachtbinding 86%. Wel kopen meer inwoners ten opzichte van 2015 niet dagelijkse producten in de eigen gemeente (42%).

Koop lokaal

Wethouder Economie Eric-Jan de Haan: “De hedendaagse, kritische consument waardeert de plekken waar ze inkopen doen in onze gemeente gemiddeld met een 8-. Goede bereikbaarheid met de fiets en auto, en de kwaliteit van het winkelaanbod dragen daaraan bij. We hebben een mooi winkel- en horeca-aanbod in onze gemeente. Koop lokaal. Zo houden we het aanbod op peil!”

Meer informatie?

Bekijk op www.kso2019.nl alle resultaten van het koopstromenonderzoek. Er zijn factsheets voor de gemeente Lochem, de kern Lochem en het centrum Lochem. MKB-manager Hans Wennekes staat u graag te woord als u vragen heeft mkbmanagers@lochem.nl, (0573) 28 92 22.

Wat houdt het onderzoek in?

Het koopstromenonderzoek laat zien waar mensen kopen. Het gaat om dagelijkse en niet-dagelijkse aankopen. Daarnaast geeft het een beeld van het gebruik van voorzieningen in de vrije tijdsfeer in Oost Nederland. Consumenten konden eind 2019 meedoen door online een vragenlijst invullen. De resultaten combineerde het onderzoeksbureau I&O Research met cijfers uit andere onderzoeken (INretail, Locatus e.a.). In 2015 deed I&O Research voor het laatst een koopstromenonderzoek in Oost Nederland.

Deel dit artikel