Het wordt weer kouder en dus neemt ook de kans op gladde wegen toe. Verwachten we gladheid? Dan gaan de strooiwagens eropuit. Zo voorkomen we gladde wegen en fietspaden zo goed mogelijk. Het strooien gebeurt meestal ’s nachts, voordat de ochtendspits begint.

Wanneer gestrooid?

De afdeling buitenruimte van Circulus coördineert de uitvoering van het strooibeleid. De gemeente stelt het plan hiervoor ieder jaar vast. De provincie Gelderland geeft aan wanneer er gestrooid moet worden. Daarbij gebruiken ze een gladheidsmeldsysteem met informatie van meetstations in de hele provincie. Als eerste strooien we verbindingswegen en fietspaden tussen kernen en de omliggende plaatsen. De kernen blijven zo bereikbaar voor hulpdiensten, het openbaar vervoer en natuurlijk andere weggebruikers. Ook ontsluitingswegen naar wijken en gevaarlijke locaties krijgen voorrang. De strooiwagens in onze gemeente halen het zout uit grote steunpunten in Ruurlo en Warnsveld. Het zout is in een grote hoeveelheid ingekocht door de provincie Gelderland.

Wat doet u zelf bij gladheid?

Wordt u op de weg overvallen door gladheid, mist of sneeuw? Houd vooral afstand, pas het rijtempo aan en neem geen risico’s. Geef strooiwagens de ruimte om het werk te doen. Zo komt iedereen veilig thuis. Verder vragen we inwoners en bedrijven om zelf de stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Bijvoorbeeld door zand of zout te strooien en sneeuw op te ruimen. Geschikt strooizout vindt u bijvoorbeeld bij bouwmarkten.

Dichtstbijzijnde strooiroute

Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde strooiroute is? U ziet het op de digitale kaart op www.circulus/lochem/gladheid.

Deel dit artikel