Uw eigen buurt of wijk kent u zelf het beste. Vaak voelt u dat er iets niet in de haak is. Meestal is dit dan ook zo. We geven graag extra tips waaraan u inbrekers kunt herkennen.

Inbrekers zijn in de wintermaanden vaak in de vooravond actief.

Inbrekers zijn in de wintermaanden meestal in de vooravond actief. Het is vroeg donker en niet overal brandt licht. Dan weet een inbreker snel dat er niemand thuis is. Veel inbrekers bereiden zich voor als zij gaan inbreken. Zij selecteren een huis en schatten in hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Van buitenaf bekijken ze wat in huis allemaal voor het grijpen ligt. Ook schatten ze in hoe snel ze kunnen wegkomen en of buurtbewoners opletten. Dus lopen ze speurend rond. Soms verstoppen ze gereedschap of een hard voorwerp, zoals een steen.

Bel 112

Ziet u verdachte personen in uw buurt? Mensen die er niet thuishoren en veel aandacht hebben voor omliggende huizen? Bel dan direct de politie via 112. Ook als u twijfelt, want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. 80% van de woninginbraken wordt opgelost omdat buren zo oplettend waren en 112 belden.

 

Deel dit artikel