Vallende bladeren, wind en regen horen bij de herfst. Maar deze combinatie kan ook voor gladheid en onveilige situaties zorgen. Daarom houdt Circulus de straten, paden en stoepen zo goed mogelijk ‘bladvrij’ en veilig. Herfstblad krijgt daarna een duurzame bestemming.

foto van zak met bladeren en stapel bladeren ernaast in een tuin
Herfstblad in uw tuin? Geef het een duurzame bestemming.

Zelf bladcompost maken

Circulus laat het blad omzetten tot een duurzame grondverbeteraar. Ook gebruiken ze het blad in borders als beschermlaag voor plantenwortels. Insecten en kleine dieren vinden in de winter een veilige verblijfplaats tussen dit blad. Heeft u zelf veel blad in de tuin? Leg een laagje in de border om planten te beschermen en om de grond te verbeteren. Ook kunt u heel eenvoudig bladcompost maken, zelfs als u een kleine tuin heeft. Kijk op www.circulus.nl/lochem voor een stappenplan.

Bladkorven zijn alleen voor blad

Binnen de kernen staan tot de kerst bladkorven. Op de bladkorvenkaart op de website van Circulus ziet u precies waar de korven staan. De korven zijn alleen bedoeld voor blad. Hergebruiken kan namelijk alleen als het blad ‘schoon’ is en er geen takken of ander (groen)afval tussen zit.  Ziet u dat de korf in uw straat of wijk vol is? Dan kunt u dit melden op de korvenkaart. Circulus komt de bladkorf dan zo snel mogelijk legen.

Deel dit artikel