De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lochem is maandag 6 januari heel druk bezocht. Inwoners, ondernemers, raadsleden en andere betrokkenen proostten met het gemeentebestuur op het nieuwe jaar. Op de herbenoeming van de burgemeester en op het 10-jarig gemeenteschrijverschap van A.L. Snijders.

De burgemeester verraste onze gemeenteschrijver A.L. Snijders met een boekje met al zijn zkv’s van de afgelopen tien jaar

Eerder die dag legde Sebastiaan van ‘t Erve tegenover de commissaris van de Koning de eed af.  Marja Eggink feliciteerde Van ’t Erve als nestor van de raad tijdens de nieuwjaarsreceptie. Namens de gemeenteraad noemde zij de burgemeester “een betrokken en verbindende schakel. Zowel binnen als buiten het gemeentehuis.”

Samen sterk

In zijn nieuwjaarspeech blikte Van ‘t Erve dankbaar terug op de afgelopen jaren. Waarin er volgens hem “samen gelachen, gejuicht en gehuild is.” Hij typeert de gemeente als een plek waar we samen sterk staan, en we elkaar opzoeken als het nodig is. En hij hoopt dat dit ook geldt in de komende periode. "De nieuwe taken die de gemeente moet uitvoeren, zorgen ervoor dat we nu al jaren achtereen moeten bezuinigen. Het Kabinet houdt 17 á 18 miljard over en bij ons is het schrapen, piepen en knarsen.'’

Goed organiseren

De burgemeester gaf aan dat de verantwoordelijkheid voor de zorg voor jeugd en ouderen goed moet worden georganiseerd. Zeker nu de gemeente sinds enkele jaren de taken van het sociaal domein erbij heeft gekregen. Verder ging Van ’t Erve nog in op de succesvolle vliegtuigberging in Eefde en de hack die de gemeente Lochem trof. Maar waar we door hard werken en ‘samen sterk’ goed zijn uitgekomen. Ook blikte hij vooruit op 75 jaar bevrijding.

10 jaar gemeenteschrijver

Tijdens de nieuwjaarsreceptie droeg onze gemeenteschrijver A.L Snijders op markante wijze een zeer kort verhaal (zkv) voor. Daarvoor stond Snijders kort stil bij de herbenoeming van de burgemeester, die op zijn beurt stilstond bij het 10-jarig gemeenteschrijverschap van A.L. Snijders. Van ‘t Erve bedankte hem en gaf hem het eerste exemplaar van de gebundelde zkv’s uit 10 jaar gemeenteschrijverschap. Ook sprak hij de hoop uit dat Snijders dit nog lang mag blijven doen.

Blij verrast

Een tikkeltje beduusd, maar blij verrast ging de gemeenteschrijver weer zitten naast zijn kersverse echtgenote. Daar nam hij felicitaties in ontvangst. Elke bezoeker van de receptie kreeg een bundel van zijn verzamelde werk. Hierdoor werd hij nog onverwacht druk met signeren. Het zeer korte verhaal van Snijders dat hij voordroeg tijdens de receptie, leest u op deze pagina.

Deel dit artikel