Blijf zoveel mogelijk thuis, is de richtlijn. Bijeenkomsten zijn tot 1 juni niet toegestaan. En voor winkels, recreatiebedrijven gelden tot en met 28 april specifieke richtlijnen. Heel erg nodig om samen corona onder controle te krijgen. De handhavers van de gemeente denken mee met ondernemers en zijn actief op pad om te controleren of iedereen de regels naleeft. Dat doen zij ook tijdens de Paasdagen.

Afgelopen weekend waren de handhavers ook op pad. Daaruit kwam het beeld dat veel winkels en particulieren zich goed aan de regels hielden. Ondanks het goede weer, was er weinig drukte in de natuur. En winkels hadden de nodige maatregelen om boodschappen te kunnen doen. Zodat klanten zich kunnen houden aan de 1,5 meter onderlinge afstand.  

Blijf thuis en houd je aan de maatregelen

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Het is een compliment waard dat mensen zich aan de regels houden. Dat beeld moeten we vasthouden. Ook met het mooie weer en straks de Paasdagen voor de deur. Het devies is echt: blijf thuis en houd je aan de maatregelen. Ga niet massaal naar tuincentra of bouwmarkten. Dan maak je het voor ondernemers ook lastig om de regels goed na te kunnen leven. En daarmee riskeren zij in het ergste geval een sluiting”.

Op ronde door de gemeente

De handhavers bezoeken vanaf vandaag alle campings in de gemeente, en gaan daarnaast preventief op bezoek bij tuinwinkels, bouw- en supermarkten. En ook de reguliere handhaving gaat door. Dus ziet u iets waar u uw vraagtekens bij heeft, neem dan contact op met de gemeente via (0573) 28 92 22 en vraag naar Handhaving. Buiten kantoortijden kunt u als het geen spoed heeft bellen met de politie: 0900-8844.

Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl  of ga naar coronanieuws op www.lochem.nl

Deel dit artikel