Op 6 juni is ontdekt dat hackers een aanval hebben uitgevoerd op het ICT-netwerk van de gemeente Lochem. We hebben de aanval gestopt. Er is nog geen aanleiding om te vermoeden dat er persoonsgegevens zijn gestolen. Uit voorzorg melden we de aanval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook doen we aangifte bij de politie.

Omdat een geslaagde inbraakpoging via het netwerk bij de overheid uitzonderlijk is, doen we samen met de Informatiebeveiligingsdienst voor Gemeenten (IBD) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderzoek naar het incident. De burgemeester laat ook een extern onderzoek doen.

Zijn uw gegevens veilig?

U mag erop vertrouwen dat uw gegevens bij de gemeente Lochem in veilige handen zijn. We voeren een actief veiligheidsbeleid. Het ontdekken van de inbraak heeft verdere schade voorkomen.

We zetten alles op alles om gegevens te beveiligen. We kunnen op dit moment in het belang van het onderzoek geen mededelingen over het incident doen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, plaatsen we een update op www.lochem.nl

Deel dit artikel