Voor Lochemse ondernemers heeft provincie Gelderland het programma Verzilver uw dak opgezet. Dit programma helpt ondernemers om de bedrijfsdaken in te zetten voor zonne-energie. Daken van meer dan 500 m² zijn namelijk vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SDE+ , of van de postcoderegeling.

Gratis berekening

In de gemeente Lochem is een aantal bedrijven met een flink dakoppervlak. De gemeente stuurt deze bedrijven deze week een brief, om ze attent te maken op de regeling van de provincie. Ondernemers die meedoen krijgen een kosteloze analyse van hun situatie en een exploitatieberekening voor zonnepanelen. Dit geeft inzicht in de technische en financiële mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op het eigen bedrijfsdak. Voor het daadwerkelijk plaatsen van zonnepanelen heeft de provincie Gelderland nog een subsidieregeling die ondernemers kunnen gebruiken.

Wat levert het op?

Meedoen kan bedrijven veel voordeel opleveren, zowel financieel als maatschappelijk en strategisch. Door gunstige subsidies (SDE+) is het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfsdak vaak financieel aantrekkelijk. Het draagt ook bij aan onze lokale, schone economie en levert een belangrijke bijdrage aan een energieneutrale gemeente Lochem in 2030.

Samen met anderen

Ondernemers die meedoen kunnen kiezen uit verschillende investeringsmogelijkheden. Zo is er onder meer de mogelijkheid om via een postcoderegeling anderen te laten investeren in zonnepanelen op uw dak. Lokale energiecoöperatie LochemEnergie kan dat organiseren.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@DOORadvies.nl of bellen met (0545) 28 67 66.

Deel dit artikel