Huiswerk maken hoort bij de middelbare school. Maar er zijn situaties waardoor het leerlingen niet lukt om grip te krijgen op hun huiswerk. Bijvoorbeeld omdat er geen rustige omgeving is waar zij hun huiswerk kunnen maken of omdat ze thuis niet de goede begeleiding krijgen. Door huiswerkbegeleiding te bieden, geven we deze kinderen de kans om hun opleidingsniveau te verbeteren. En daarmee krijgen zij dezelfde kansen als kinderen die niet opgroeien in een gezin met een laag inkomen.

De gemeenteraad heeft een eenmalig budget beschikbaar gesteld voor huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding wordt uitgevoerd door een professional en is aanvullend op de reguliere begeleiding die vanuit scholen wordt geboden. Ouders hebben de keuze uit een aantal professionele en geschikte huiswerkbegeleiders.

Voor wie?

De huiswerkbegeleiding is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar, die wonen binnen de gemeente Lochem. De ouders van deze kinderen hebben een inkomen tot maximaal 130% van de bijstandsnorm. We kijken ook naar het vermogen van de ouders. Om aanspraak te maken op gratis huiswerkbegeleiding moet aangetoond worden dat dit ook echt nodig is. Hiervoor is een ondersteuningsbrief vanuit school nodig.

Meer weten

Meer informatie is te vinden op www.bakenlochem.nl > werken en leren > leren > hulp bij onderwijs. U kunt ook bellen of langskomen voor een gesprek bij ‘t Baken. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur, (0573) 28 92 90.

Op www.checkwaarjerechtophebt.nl kunt u zien welke regelingen voor minima er zijn. U kunt heel eenvoudig uw gegevens invullen en meteen zien voor welke minima-regelingen u wellicht in aanmerking komen en hoe u deze aan kunt vragen.

Deel dit artikel