Zit je in groep acht? Vind je het spannend om naar de middelbare school te gaan? Heb je niet zo veel vriendjes op de basisschool? Of word je gepest? Dan is de cursus 'Plezier op school' iets voor jou! Deze cursus vindt plaats op 15 en 16 augustus 2022 in wijkcentrum De Uitwijk in Zutphen.

Bij 'Plezier op school' leer je hoe je sterker in je schoenen kunt staan tussen alle nieuwe kinderen op de middelbare school. Je leert hoe je nieuwe vrienden kunt maken en hoe je het beste kunt reageren als iemand vervelend tegen je doet. De cursus bereidt je voor op de middelbare school, zodat je daar met meer zelfvertrouwen naar toe gaat. Dit helpt je om het op de middelbare school naar je zin te krijgen!

In de cursus leer je:

  • Contact te leggen met de nieuwe kinderen in de klas
  • Jezelf een houding te geven binnen je nieuwe klas
  • Hoe je het best kunt omgaan met plagen en pesten
  • Positief (over jezelf) te denken

We doen dat door met elkaar te praten, elkaar tips te geven en door moeilijke situaties te oefenen. Op deze manier helpt de cursus je om met 'Plezier naar school' te gaan!

Inschrijven

De cursus duurt twee dagen van 9.00 tot 16.30 uur en gaat van start in de laatste week van de zomervakantie. Voordat de cursus begint, willen we jou en je ouder(s), verzorger(s) uitnodigen om kennis met ons te maken. We kunnen uitleg geven over de cursus en je kunt ons vragen stellen. Deelname aan de cursus 'Plezier op school' is gratis. Inschrijven kan via www.impluz.nl.

Deel dit artikel