De verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland is in volle gang. Drie kernen uit onze gemeenten doen mee. Gorssel, Laren en Lochem doen er alles aan om de titel in de wacht te slepen.

In 2018 hebben de centra van Laren en Gorssel ook al meegedaan aan de verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland. Met een dikke  8 voor Laren (11e plek heel Nederland) en een mooie 7,5 voor Gorssel behaalde de gemeente Lochem overall een erg mooie 3e plek in de categorie kleine gemeenten.

Commerciƫle meerwaarde

Een schoon winkelgebied heeft veel voordelen. Mensen blijven er langer, kopen er meer en voelen zich prettiger. Het geeft een commerciƫle meerwaarde. De stad Lochem deed in 2018 nog niet mee. Gelet op de positieve ervaringen in Gorssel en Laren vorig jaar hebben wij ook het centrum van de stad Lochem opgegeven voor de verkiezing in 2019.

Vragenlijst

Deelname aan de verkiezing geeft een goed beeld over hoe schoon het winkelend publiek de centra ervaren en wat de belangrijkste knelpunten zijn. Hiervoor wordt het winkelend publiek in de maanden mei t/m augustus 2019 een vragenlijst voorgelegd. Ook wordt het centrum geschouwd waarbij gekeken wordt naar de hoeveelheid zwerfafval en de algemene staat van de openbare ruimte in het centrum.

Deelname aan de verkiezing is een samenwerking tussen de verschillende ondernemersverenigingen, Circulus-Berkel en de gemeente.

Deel dit artikel