Woensdag 11 januari leverden schoolkinderen in alle kernen in onze gemeente weer kerstbomen in. Een leuke woensdagmiddag-activiteit. Op alle negen inzamelpunten was het lekker druk. Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden: op de locaties stonden groenmedewerkers van Circulus klaar om alle bomen aan te nemen.

foto van kinderen die kerstbomen brengen naar de medewerkers van Circulus
Aan het Stiggoor in Lochem ontvingen groenmedewerkers tweemaal zo veel bomen dan in 2022.

Het was voor kinderen weer een mooie manier om een zakcentje te verdienen. Want iedere boom leverde 50 cent op. Het weer was prima en de aanloop was groot dit jaar. Al het inzamel-enthousiasme zorgde voor een recordopbrengst voor de gemeente Lochem. Kinderen leverden maar liefst 2500 kerstbomen in. Bijna 250 meer dan vorig jaar. Vooral aan het Stiggoor in Lochem was het een drukte van belang. Op deze plek ontvingen de groenmedewerkers tweemaal zo veel bomen dan in 2022. Ook in Epse verdubbelde de opbrengst.

Gezellige sfeer

De sfeer op alle plekken was gezellig. Tjarko uit Gorssel sleepte acht bomen achter zijn fiets naar het inzamelpunt bij het Tramhuisje. “Het is leuk om te doen. Die bomenberg wordt steeds groter. Wat gaan jullie ermee doen?” De groenmedewerker vertelde over de versnippering van de bomen. “Dit kan je weer gebruiken als bodembedekker of verwerken tot een bodemverbeteraar.” 

Inzameling gemist?

Heeft u de kerstbomeninzameling gemist en wilt u de boom alsnog kwijt? Jaarlijks kunt u 500 kilo groen- en snoeiafval gratis naar de Recyclepleinen in Lochem, Zutphen of Deventer brengen. Vergeet daarbij uw milieupas niet. Kijk voor de adressen en openingstijden op www.circulus.nl/lochem Ook deze bomen versnipperen we en verwerken we duurzaam.

Deel dit artikel