Bent u benieuwd hoe de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand tot stand komt? Bent u het niet eens met de vastgestelde waarde? Of heeft u andere vragen over de WOZ? Neem dan contact op met Tribuut.

Het is belangrijk dat uw WOZ-waarde klopt. Daarom kijkt een taxateur graag met u mee. De taxateur kan uitleggen hoe de WOZ-waarde wordt bepaald. Is er een fout gemaakt? Als het nodig is, kan de taxateur dit direct herstellen. Dit kost u niets.

Belafspraak met een taxateur over WOZ-waarde

Wilt u graag samen met de taxateur naar uw WOZ-waarde kijken? Bel dan naar Tribuut belastingcentrum. Een van de medewerkers plant een belafspraak in met een taxateur. Is uw WOZ-waarde niet juist? Dan wordt dit kosteloos, snel en eenvoudig aangepast. Het indienen van een bezwaar is hierdoor niet nodig.

Let op: u kunt tot vijf weken ná dagtekening van uw aanslagbiljet een belafspraak maken. De datum van de dagtekening vindt u aan de rechterzijde van het aanslagbiljet.

De WOZ-waarde volgt de huizenmarkt

Stijgen de huizenprijzen, dan stijgt uw WOZ-waarde mee. Betaalt u dan automatisch meer belasting? Nee. Het ligt genuanceerder dan dat. Zaken zoals de jaarlijks opgestelde gemeentelijke begroting zijn van invloed op het tarief voor de OZB (onroerendezaakbelasting). Als voorbeeld: verschilt de begroting niet van een eerder jaar, maar is de WOZ-waarde van woningen wel gestegen? Dan gaat het tarief voor de OZB (onroerendezaakbelasting) omlaag. Dit is het verschil tussen de OZB en de WOZ-waarde. Op die manier ontvangen gemeenten dezelfde opbrengst. Het is dus niet zo dat een hogere WOZ-waarde altijd direct leidt tot hogere belastingen. Wel goed om te weten dat het waardepeil altijd één jaar achter loopt.

Video’s met uitleg over WOZ

Ga eens naar www.tribuut.nl en bekijk de korte video’s over dit onderwerp: www.tribuut.nl/informatie/woz-waarde/hoe-wordt-uw-woz-waarde-bepaald. En hier vindt u een video met uitleg van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG): https://youtu.be/61p0kIfAg6Q.

Contact

Meer informatie over gemeentebelastingen vindt u op www.tribuut.nl. U kunt Tribuut bereiken van maandag tot en met donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-12.30 uur via 055 580 22 22.

Wist u dat…

Tribuut maakt u erop attent dat verschillende bureaus e-mailen en adverteren dat zij ‘gratis’ bezwaar namens u kunnen maken, op basis van ‘no cure no pay’. Dat klinkt mooi, maar in werkelijkheid is dat niet gratis. Tribuut betaalt zo’n bureau een kostenvergoeding als de WOZ-waarde daadwerkelijk wordt aangepast. Dat betalen dus uiteindelijk alle inwoners van de gemeente via de gemeentelijke belastingen. Indirect betaalt u dus wel degelijk mee en is er geen sprake van ‘kosteloos’ bezwaar indienen. U kunt dus beter samen met een taxateur van Tribuut naar uw WOZ-waarde kijken. Dat is wel gratis.
Deel dit artikel