Met ingang van 3 oktober 2022 is het in de gemeente Lochem mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit gebeurt via de website van de RDW. Bij een online verlenging is het rijbewijs al na twee werkdagen op te halen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. In de gemeente Lochem zijn tot nu toe drie bedrijven door de RDW erkend. Dit zijn Primera en Hans Makkink Fotografie in Lochem en Natuurdrogist in Gorssel. Ook is het mogelijk om buiten de gemeente Lochem een erkende fotograaf of fotocabine op te zoeken. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Hier zet u ook een handtekening. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto en handtekening digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Alle informatie over het aanvragen van een rijbewijs vindt u op de pagina Rijbewijs.

Afspraak op gemeentehuis blijft mogelijk

De aanvraag op het gemeentehuis blijft ook gewoon mogelijk. Het rijbewijs ligt dan na zeven dagen klaar. De kosten voor een online aanvraag en een fysieke aanvraag op het gemeentehuis zijn gelijk.

Deel dit artikel