Burgerenergiecoöperatie LochemEnergie viert deze week haar tiende verjaardag. De gemeente Lochem geeft de coöperatie een symbolische Energie (be)spaarpot cadeau. De spaarpot is bedoeld om bewoners, ondernemers of clubs met een kleine beurs, een financieel steuntje in de rug te geven om energie te besparen of op te wekken.

wethouder overhandigt kado aan LochemEnergie
Fotomoment wethouder Henk van Zeijts overhandigt spaarpot aan voorzitter Nico Groen van LochemEnergie

LochemEnergie zet zich al tien jaar in om besparen en opwekken van energie voor iedereen in onze gemeente toegankelijk te maken. De coöperatie heeft inmiddels duizend leden. De gemeente doet om te beginnen voor elk van die leden een euro in de pot.

Waardering

Wethouder Henk van Zeijts: “Vanaf deze plek wil ik LochemEnergie feliciteren en vooral ook mijn waardering uitspreken. LochemEnergie slaagt erin om met veel doorzettingsvermogen  energieprojecten van de grond te krijgen voor de inwoners van onze gemeente. Van groot, zoals een stal vol zonnepanelen in Gorssel, tot klein, zoals de Energiebespaarweken. Hiermee maakt de coöperatie energie besparen en schone energie opwekken bereikbaarder en toegankelijker voor iedereen.”

Samen sparen

De gemeente hoopt met de digitale spaarpot anderen te inspireren ook een bijdrage te doen. Dat kan al vanaf 1 euro. Op de websites www.lochemenergie.nl en www.energieloketlochem.nl komt een daarom donatieknop. Van Zeijts: “Alle kleine beetjes helpen. De overgang naar schone energie bestaat uit vele stappen. Daarbij hebben we iedereen nodig en willen we iedereen meenemen.”

Belangrijke partner

LochemEnergie heeft zich in de afgelopen tien jaar keer op keer bewezen als toonaangevende verbinder en vernieuwer. Anno 2020 staat er een professionele organisatie, die voor de gemeente Lochem een belangrijke partner is in het halen van energiedoelen.

Deel dit artikel