Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn. Om te zorgen dat  het aantal besmettingen daalt. Daarom zitten we in een gedeeltelijke lockdown.

Op het Youtube-kanaal van de gemeente vindt u de videoboodschap van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, over de tijdelijke lockdown.

Minder contact en reizen

Helaas is de horeca weer dicht. Zijn evenementen verboden. En mag je thuis op een dag niet meer dan 3 mensen ontvangen. Het overzicht met alle maatregelen staat op www.lochem.nl/corona. De maatregelen grijpen in op plaatsen waar de kans dat je het virus overdraagt, het grootst is. En moeten zorgen dat mensen minder contacten hebben en minder reizen.

Steun elkaar

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Ook in onze gemeente zie je de besmettingen oplopen. In totaal zijn sinds de coronacrisis 321 inwoners met corona besmet.  167 daarvan kwamen er tot nu toe bij in oktober. Samen moeten we dat stoppen. Door je te houden aan de basisregels. En ook de regels van thuisquarantaine. De horeca wordt opnieuw hard geraakt. Terwijl ook daar hard gewerkt is om veilig open te zijn. Dat is heel zwaar. Dus steun de horeca door af te halen, nu cafés en restaurants dicht zijn. En heb ook aandacht voor elkaar.”

Strikte handhaving

“We controleren strenger,” vertelt de burgemeester. “Waar het eerder bij waarschuwen bleef, beboeten we sneller. Of leggen we een aanvullende maatregel op. Als bijvoorbeeld in een winkel de maatregelen niet worden nageleefd, kan tijdelijke sluiting volgen.”

Meer informatie

De nieuwe noodverordening met alle regels staat op www.vnog.nl. Voor meer informatie over corona en maatregelen, zie www.rijksoverheid.nl en www.rivm.nl.

Deel dit artikel