Heeft u een varkenshouderij? En veroorzaakt uw bedrijf geuroverlast? Dan kunt u subsidie aanvragen als u stopt met uw bedrijf of een locatie van uw bedrijf. U kunt deze subsidie aanvragen van 25 november 2019 tot 15 januari 2020 bij de Rijksdienst Voor Ondernemers (RVO).

Er is ongeveer €180 miljoen beschikbaar om varkensbedrijven in de veedichte gebieden Zuid- en Oost-Nederland te saneren. Deelname aan de regeling is geheel vrijwillig. Een aanvraag wordt beoordeeld op de mate waarin de sanering de geurbelasting op omwonenden wegneemt. Daarnaast gelden er ook nog andere voorwaarden. De voorwaarden vindt u op www.mijn.rvo.nl > sanering varkenshouderijen.

De gemeente helpt

Bent u geïnteresseerd? Dan adviseren wij u contact met uw bedrijfsadviseur op te nemen over de geurberekening. De gemeente kan u begeleiden en helpen met informatie over de vergunningssituatie van uw bedrijf, de wijziging van het bestemmingsplan en de regeling over functieverandering gebouwen buitengebied. Hiervoor kunt u contact opnemen met Martin Overbeek via (0573) 28 92 22 of m.overbeek@lochem.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de subsidieregeling op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sanering-varkenshouderijen.

Deel dit artikel