10 oktober

Nationale Archologiedagen 13 en 14 oktober:

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018 brengen honderden activiteiten door het hele land het verleden weer tot leven. Dit jaar ook in de gemeente Lochem. De AWN organiseert een fietstocht door het dal van de Eefse beek.

Reis door de tijd

Ook al is er soms weinig te zien van het (pre-)historische landschap langs de Eefse beek, tóch werd hier eeuwenlang gewoond, gewerkt en begraven. Dat weten we door de archeologische onderzoeken en opgravingen die hier zijn geweest. Tijdens een 2 uur durende fietstocht nemen de gidsen van de AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie) u mee op een reis door de tijd. Dat doen ze aan de hand van verhalen.

Aanmelden

De fietstocht begint op 13 en 14 oktober om 11.00 uur vanaf Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers per dag. Daarom moet u zich wel aanmelden als u wilt meefietsen. Aanmelden kan via jan@venselaar.nl. U krijgt voor de fietstocht via de e-mail achtergrondinformatie toegestuurd.

Fotobijschrift: Een rijk versierd dekseldoosje uit de Late Bronstijd. Gevonden bij de aanleg van de rioolpersleiding Lochem-Zutphen (foto: ADC, Amersfoort)

Deel dit artikel