Op zaterdag en zondag 19 en 20 juni kunt u deelnemen aan een fietstocht langs plekken waar archeologisch interessante vondsten zijn gedaan. De werkgroep Archeologie Gorssel-Eefde-Almen organiseert de archeologiedagen voor de derde keer.

Rond Epse wonen al sinds de laatste ijstijd mensen. Al sinds de 19e eeuw zijn er vondsten gedaan, die iets vertellen over hoe de mensen hier vroeger leefden. Tijdens recente opgravingen bij de aanleg van het nieuwe Bedrijvenpark A1 en de wijk Waterdijk, is daarover veel nieuwe informatie gevonden. Denk aan aardewerk, vuurstenen voorwerpen, sporen van prehistorische boerderijen en een zilveren Keltische munt. Vanaf de middeleeuwen is dit gebied als grens tussen Gelre-Oversticht-Overijssel/Zutphen-Deventer intensief gebruikt en bewoond geweest. En ook dat heeft zijn sporen nagelaten.

Werkgroep Archeologie Gorssel-Eefde-Almen

Deze groep bestaat uit vrijwilligers van AWN (vrijwilligers in de archeologie), De Elf Marken en Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem.

Reis door de tijd

Tijdens een 2 uur durende fietstocht nemen de gidsen u mee op reis door de tijd. Ze doen dat aan de hand van verhalen. Het landschap is door de tijd heen steeds veranderd en van de oude bewoning is dus nog maar weinig te zien. Toch krijgt u wel een idee van hoe het er vroeger uitzag en hoe mensen hier hebben geleefd.

Deelnemen

De tocht begint zaterdag en zondag om 10.30 uur. Deelname is gratis. Omdat er plek is voor maximaal 15 deelnemers per dag, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via d.jacques@planet.nl. Vermeld uw naam, met hoeveel personen u wilt deelnemen en of u op zaterdag 19 juni of op zondag 20 juni wilt fietsen. U krijgt dan vooraf via e-mail meer informatie.

Deel dit artikel