Fiets vanaf 29 mei met het unieke verzamelalbum Rondje Erfgoed door de Gelderse Stedendriehoek. Ontdek de rijke historie en bijzondere erfgoedlocaties in het gebied rondom Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

Rondje Erfgoed: verzamelalbum en routeboekje

Het unieke verzamelalbum combineert achtergrondinformatie, fiets- en wandelroutes, foto’s, afbeeldingen en bijzondere wetenswaardigheden. Maar, niet bij elke erfgoedlocatie zijn alle bijbehorende afbeeldingen opgenomen. De stickers die nodig zijn om dit routeboek compleet te maken, krijgt u gratis. U krijgt ze bij een bezoek aan de erfgoedlocaties. In onze gemeente doen mee: Berkelzomp Ente, Heks van Almen, Huis Verwolde, Museum MORE, Museum STAAL, Oude Stadhuis Lochem en de Oude Begraafplaats Lochem.

Gemeenten en erfgoedlocaties

De 5 deelnemende gemeenten delen in het verzamelalbum hun (erfgoed)geschiedenis. Elke erfgoedlocatie vertelt kort over het verleden en wat er nu te doen is. Zoals rondleidingen, activiteiten en evenementen.

Routeboekje en verkooppunt

Het album bevat routes voor het Rondje Erfgoed. Inclusief een hoofdroute en routes voor de directe omgeving per fiets, te voet of met de stoomtrein. U kunt de route in elke gemeente en bij elke erfgoedlocatie starten. Elke locatie biedt een routebeschrijving naar de volgende locatie, waarbij knooppuntenroutes worden gebruikt. Het routeboekje Rondje Erfgoed is verkrijgbaar voor € 3 bij verschillende verkooppunten in de regio. De verkoopadressen vindt u op de website van CODA.

Maak kans op een persoonlijke rondleiding

Heeft u voor 31 december 2024 alle stickers verzameld? Mail dan naar rondjeerfgoed@coda-apeldoorn.nl. Dan maakt u kans op een persoonlijke rondleiding voor 2 personen bij één van de deelnemende locaties. Alleen de eerste 20 aanmeldingen krijgen deze rondleiding aangeboden, mét koffie en gebak.

De Gelderse Stedendriehoek

De provincie Gelderland maakte het project mede mogelijk. Het kwam tot stand met hulp van de ‘Tijdelijke subsidieregeling cultuur en erfgoed Gelderse regio Stedendriehoek gemeente Zutphen 2023- 2024’. Naast de gemeente Lochem vallen ook de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Zutphen en Voorst binnen deze regeling.

Deel dit artikel