Vanaf dinsdag 16 maart mag er weer wat meer wat sporten betreft. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer naar zwemles. En ook voor volwassenen komen er meer mogelijkheden om samen buiten te sporten. We hebben de aanpassingen en de regelingen voor sportaanbieders voor u op een rijtje gezet.

Samen buiten sporten tot en met 26 jaar

Mensen tot en met 26 jaar mogen buiten sporten in teams of als groepsles, zonder 1,5 meter afstand te houden. Wel gelden dezelfde regels als de afgelopen periode: Toeschouwers zijn niet toegestaan en kantines en kleedruimen blijven gesloten. Ook wedstrijden en competitie zijn nog niet mogelijk.

Buiten sporten vanaf 27 jaar

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten sporten met maximaal 4 personen. Sporters vanaf 27 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden. Ook de andere geldende maatregelen blijven van toepassing.

Zwemles

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf dinsdag 16 maart weer naar zwemles voor het zwemdiploma ABC. Voor andere activiteiten blijven de zwembaden gesloten.

Regelingen voor sportclubs en accommodaties

De overheid werkt aan een landelijke regeling voor zwembaden. Deze uitkering kan alleen door gemeenten worden aangevraagd. Meer informatie staat op de website www.dus-i.nl/subsidies. Sportaanbieders kunnen tot 5 april de Tegemoetkoming amateursportorganisaties’(TASO) aanvragen. Tot 3 mei kunnen ook verhuurders van sportaccommodaties een tegemoetkoming aanvragen via de regeling ‘Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties’ (TVS). Aanvragen gaat via de website DUS-I.

Deel dit artikel