U wilt de deur uit, maar u kunt de sleutels nergens vinden. Herkent u dat ook? Wij zijn gemiddeld 10 minuten per dag bezig met het zoeken naar spullen die we laten slingeren. Maar als er brand uitbreekt heb je geen tijd te verliezen. Sterker nog: je hebt maar 3 minuten om veilig te vluchten bij brand en iedereen in veiligheid te brengen. Op zoek gaan naar sleutels om de deur te openen kost teveel kostbare tijd.  

foto van een sleutel met de speciale opvallende sleutelhanger

Hang daarom een vluchtsleutel op een vaste plek op uw vluchtroute. Dan kunt u altijd veilig vluchten bij brand. Een goede plek is naast je voordeur of achterdeur. Uiteraard uit het zicht voor buitenaf.  

Maak een vluchtroute en oefen deze

Als er toch brand in uw woning uitbreekt, is het belangrijk dat u een vluchtsleutel en vluchtroute heeft. Maak samen een vluchtroute en oefen deze route regelmatig. Betrek ook kinderen bij het maken van de route. Zodat zij ook weten wat ze moeten doen in een noodsituatie. Samen zorgen we zo voor meer veiligheid.

Campagne

Deze campagne is onderdeel van de regionale brandveiligheidscampagnes van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) in samenwerking met de gemeente. Want het is belangrijk dat inwoners de risico’s op brand weten. We willen inwoners aansporen om maatregelen te nemen voor een brandveilig leven.

3 Lochemse wijken krijgen vluchtsleutelhanger

Inwoners van 3 wijken in Lochem krijgen de vluchtsleutelhanger in de brievenbus. Dit zijn Zuiderenk, Vesting en Lochem-Oost. Hier staan gemiddeld veel huizen. De vluchtsleutelhangers zijn niet los te koop of te bestellen. Met een eigen sleutelhanger of een rood lintje is het idee gemakkelijk zelf uit te voeren.
Deel dit artikel