Patrick en Jessica wipten 16m2 tegels uit hun tuin. Patrick en Jessica Duteweerd “uut Epse” wipten vorige week 16 m2 tegels uit hun tuin. Een mooie bijdrage voor onze gemeente aan het NK Tegelwippen.

2 foto's van deelnemers
Jessica Duteweerd zoekt de ontspanning op en haalt een aantal tegels uit de tuin en Patrick Duteweerd lest zijn dorst na noeste arbeid

Patrick: “De meeste mensen zien tegen het werk op van een groene tuin maar dat valt ons reuze mee en het brengt tevens ontspanning. Door goede keuzes te maken in beplanting kan je toch een groene tuin hebben zonder teveel gedoe. Voor ons terras is nieuw gazon in de plaats gekomen. Wij zaten er eigenlijk nooit omdat je er in de volle zon zat. De border die grensde aan de garage van de buurman is ook iets dieper geworden. Er is dus meer ruimte voor planten. Bijkomend voordeel is dat het minder warm wordt in de tuin en dat er geen wateroverlast is na een fikse hoosbui. Wij zitten nu onder de overkapping. Overdag zit je daar in de schaduw en 's avonds hangt de warmte er langer. Heerlijk! Omdat onze tuin voornamelijk breed is kijken we vanaf die plek ook nog eens mooi de tuin in!

Doe ook mee aan het NK Tegelwippen!

Van 21 maart tot en met 31 oktober doen we mee aan het NK Tegelwippen. Brengt de actie van Patrick en Jessica u op een goed idee? Wip dan ook de tegels uit uw tuin en geef ze op via www.nk-tegelwippen.nl en doe er een bewijsfoto bij. Ze tellen dan mee bij de tegelstand van de gemeente Lochem. Samen maken we de gemeente Lochem groener!

Inspiratie

U hoeft niet per se veel tegels of andere stenen te wippen om mee te doen. U kunt bijvoorbeeld ook enkele tegels wippen om een geveltuintje aan te leggen. Of om een mooie klimplant tegen de gevel te laten groeien. Dat zorgt in de zomer ook nog eens voor extra koelte in uw huis. Legt u een geveltuintje aan en komt dat op openbare grond? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden. We denken graag met u mee! Kijk op www.nk-tegelwippen.nl voor inspiratie.

Kans op een groene prijs

Dit jaar kunnen we niet alleen als gemeente in de prijzen vallen. We loven zelf ook een leuke groene prijs uit aan de meest originele, beste of mooiste ‘tegelwipper’. U hoeft het ons niet te laten weten als u kans wilt maken op die prijs. Via het NK Tegelwippen nemen we (met uw toestemming) na afloop van de actie contact met u op als u in de race bent als winnaar.

Uw initiatief in het zonnetje

Wilt u graag dat wij uw tegelwip-initiatief in het zonnetje zetten via onze social media? Stuur ons dan een foto via nktegelwippen@lochem.nl. Bent u zelf actief op social media? Gebruik dan #nktegelwippen en grote kans dat ook de landelijke organisatie uw initiatief uitlicht!

Deel dit artikel