De herfst in nu echt aangebroken en de bladeren vallen. De komende weken plaatst Circulus-Berkel BuitenRuimte daarom binnen de kernen 215 bladkorven. Waar zijn ze voor? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladkorven geleegd?

Wind, regen en herfstblad: het is een combinatie die het najaar kleurt. Helaas zorgt het soms ook voor gladheid en onveilige situaties. U kunt helpen om de straten en stoepen ‘bladschoon’ te houden. Door bladafval bij elkaar te vegen, naar de korf in uw straat of wijk te brengen én door een oogje in het zeil te houden.

  • Is de korf vol? Geef het korfnummer door met een WhatsApp-bericht naar 0610507300 of telefonisch via 0900 9552. De logistieke afdeling van Circulus-Berkel stuurt zo snel mogelijk een inzamelwagen.
  • De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval. Constateert u oneigenlijk gebruik of schade? Ook dan horen we graag van u.

Waar staan de bladkorven?

Op www.circulus-berkel.nl/lochem ziet u waar de bladkorven bij u in de buurt staan.

Blad is nuttig!

Het blad in de korven wordt gebruikt voor duurzame bemesting. Maar dat kan alleen als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd wordt met takken of ander (groen)afval. Zo sluiten we samen de kringloop. Ook het blad dat in de openbare ruimte vrijkomt wordt aangeboden voor duurzame verwerking.

Heeft u veel blad in de tuin? Gebruik een laagje in de borders om planten en wortels te beschermen én de grond te verbeteren. Ook kunt u bladcompost maken, zelfs als u een kleine tuin heeft. Op www.circulus-berkel.nl/lochem vindt u een stappenplan.

Deel dit artikel