Bent u er alweer een beetje aan gewend? Dat sinds 26 januari bijna alles weer open is? Voor veel mensen is dit goed nieuws. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is blij dat er weer meer kan. “We staan samen voor de uitdaging om de versoepeling te laten slagen.”

Het is belangrijk dat iedereen de coronamaatregelen blijft naleven. Zo zorgen we er samen voor dat de versoepeling slaagt.

Van ’t Erve realiseert zich dat het naleven van de regels niet altijd makkelijk is. “Want de coronacrisis duurt nu al bijna 2 jaar. Maar of u nu ondernemer of inwoner bent, we moeten blijven opletten en elkaar helpen bij het naleven van de adviezen en maatregelen die nog wel gelden. Want niemand wil dat de heropening straks moet worden teruggedraaid.”

Basismaatregelen

Juist nu bijna alles weer open is, is het extra belangrijk dat iedereen de coronamaatregelen naleeft. Want de besmettingen lopen op. De Omikron-variant is minder ziekmakend, corona is nog steeds zeker geen griepje.

Mondkapjes en coronatoegangsbewijs

Mondkapjes en het coronatoegangsbewijs helpen op dit moment om de samenleving steeds meer te openen. Het is belangrijk dat iedereen vanaf 13 jaar in alle publieke binnenruimtes, zoals de supermarkt, in het openbaar vervoer, horeca en ook in het onderwijs een mondkapje draagt. Bedrijven, organisaties en verenigingen zien zelf toe op het naleven. Draag ook buiten een mondkapje als 1,5 meter afstand houden moeilijk is.

Dit kunt u doen

Bezoekt u een winkel, sportschool, restaurant of museum? De medewerkers doen hun uiterste best om u veilig te kunnen ontvangen. Volg de aanwijzingen op en maak gebruik van handgel en aanwijzingen die een veilig bezoek mogelijk maken. Zo doen we het samen.

De naleving

De besmettingscijfers zijn nog veel te hoog om nu zorgeloos te worden. Of de regels te laten voor wat ze zijn. “Het niet naleven van de coronaregels zullen wij als gemeente dan ook niet toestaan. Zien wij een situatie die niet voldoet aan de regels, of gedrag tegen de regels, dan moeten wij handhaven” zegt burgemeester Van ’t Erve. Hij besluit: “Ik wil ook graag een compliment geven voor alle inzet die wij zien om de coronaregels na blijven te leven. Zo helpen we elkaar verder de crisis uit. En zorgen we er samen voor dat er steeds meer ruimte komt”.

Websites voor meer informatie

 
Deel dit artikel