De IJsselbiënnale kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. De IJsselbiënnale is een kunstproject dat eens in de twee jaar plaatsvindt. Dit jaar is er een alternatief, coronaproof programma bedacht: ‘Ontmoetingen bij de wilg’.

Levende sculpturen

De basis is een reeks ontmoetingen bij karakteristieke knotwilgen in het IJssellandschap. Verhalen en bespiegelingen over het landschap zijn het onderwerp van de gesprekken tussen mensen bij de wilg. De gesprekken zijn terug te luisteren via een podcast. Het project bestaat naast de podcast uit een tentoonstelling in het kunstenlab in Deventer. Mensen kunnen ook zelf op ontdekkingstocht langs karakteristieke wilgen.In november wordt het project afgesloten met het planten van een nieuw wilgenbos, als herinnering aan deze tijd, waarin een virus ons leven veranderde. 

‘Sculpturen’ in onze gemeente

In het buitengebied van Epse en Gorssel is een tiental ‘deelnemende’ wilgen te vinden. De exacte plekken vindt u op een Google-maps kaart via de volgende link: https://ijsselbiennale.nl/nl/ontmoetingenbijdewilg/plattegrond/. Na de zomer komt er een gedrukte plattegrond, waar alle wilgen op staan. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via info@ijsselbiennale.nl.

Deel dit artikel