Sinds 10 oktober 2020 is de CoronaMelder-app te gebruiken in heel Nederland. Het coronavirus is er nog steeds. De app is een extra hulpmiddel om de verspreiding van het virus te stoppen. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer effect.

CoronaMelder waarschuwt nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt het?

U krijgt een melding nadat u extra kans op besmetting heeft gelopen. De app stuurt een melding als u minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken. De CoronaMelder gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens. De app ziet via bluetooth of u dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar u was en wie u bent

Voorbeeld

Zat u dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kunt u later wel een melding krijgen. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en u was langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

Meer informatie

U vindt de CoronaMelder-app in de Play Store (Android) en in App Store (Apple). Meer info vindt u op www.coronamelder.nl. Kijk voor info over het coronavirus op www.rijksoverheid.nl of bel 0800-1351.

Deel dit artikel