Meld u aan! Laren komt in een nieuwe fase op de weg naar aardgasvrij Laren. De ideeën die de projectgroep Aardgasvrij Laren (AGVL) uit het dorp heeft opgehaald, zetten zij om in concrete plannen voor uitvoering. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Het vraagt tijd en moeite. Het kan aantrekkelijk zijn om samen aan iets te werken dat kwaliteit oplevert voor je huis en voorLaren. Daarom wilde Aardgasvrij Laren een live informatieavond op 25 november in het Kulturhus houden. Maar gezien de lockdown stellen ze dat uit. Wel kunnen ze verder in kleine groepjes. Daarom vragen zij u, als u belangstelling heeft, zich aan te melden.

man naast groot apparaat

Er zijn mensen die zelf ‘van het gas af zijn’ gegaan, maar dat lukt niet iedereen, en soms is het niet alleen leuk om samen te werken, maar ook slim en handig om samen plannen te maken, samen in te kopen, en samen een opdracht te geven. Het is vaak financieel voordeliger, maar samen kom je ook tot de beste plannen. Daarom zoeken wij ‘buurtaanjagers’. Mensen die anderen in de straat of bij je op de vereniging willen helpen om te verduurzamen. We zoeken mensen die al ervaring hebben met verduurzaming hun huis en/of aardgasvrij worden, of er erg in geïnteresseerd zijn. Buurtaanjager worden kan je leren; er is een training voor, die door LochemEnergie gratis aangeboden wordt. Meld u zich aan, dan krijgt u meer informatie.

Interesse?

Aanmelden kan via info@aardgasvrijlaren.nl . We nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie

De resultaten van AGVL zijn te lezen op www.aardgasvrijlaren.nl. In het verslag staan plannen, adviezen, mogelijkheden en onmogelijkheden. En er zijn voorbeelden van Larenaren die bijna of zelfs helemaal geen aardgas meer gebruiken. En met de hoge gasprijzen van tegenwoordig wordt dat nog aantrekkelijker. Doe je het niet voor het klimaat en voor het milieu dan doe je het voor je eigen portemonnee of misschien wel voor de toekomst van je (klein)kinderen.

 

Deel dit artikel