13 maart

“Bijna alles werkt, functioneert en doet het in dit land en in deze gemeente, maar dat is niet vanzelfsprekend. Hier is veel voor nodig. Ga daarom stemmen op 20 maart.” Dit is het advies van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, die graag het belang onderstreept van het werk van de provincie en het Waterschap.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve roept inwoners op om te gaan stemmen.

Van ’t Erve: “De provincie en het Waterschap nemen hele belangrijke besluiten. Ook in onze gemeente. Kijk maar naar de nieuwe rondweg die wordt aangelegd. Daar speelt de provincie een hele belangrijke rol in. Zij stellen de kaders op het gebied van wonen, werken en recreëren. Als je vraagt aan de inwoners: wat vindt u belangrijk, dan krijg je vaak te horen: ‘onze mooie groene omgeving’. Dan zijn die regels van de provincie wel héél belangrijk. Want de keuzes die de provincie maakt spelen bij ons gewoon door.

Wat moet er gebeuren met ons water?

“Bij het Waterschap kan je bijvoorbeeld denken aan de droogte die we de afgelopen zomer hebben gehad. We moeten ons voorbereiden op meer zware buien èn meer periodes van droogte. Hoe willen we daar mee om gaan? Ook daar moeten we keuzes maken. Willen we water zoveel mogelijk vasthouden? Hoe voeren we teveel water snel af? Wat betekent dat voor het huidige gebruik van gebieden? Belangrijke vragen waarvoor het Waterschap aan de lat staat,” aldus de burgemeester.

Keuzes van betekenis

Volgens Van ’t Erve maken de provincie en het Waterschap keuzes van betekenis. “Door te stemmen neem je als inwoner je verantwoordelijkheid en maak je zelf ook een keuze van betekenis. Want met hoe  meer democratische steun ze de beslissingen nemen, hoe beter de besluiten worden. Dus: ga naar de stembus. Of het nu regent of niet!”

Stembureaus op 20 maart

U heeft uw stempas inmiddels in huis. Bewaar deze goed en neem deze, samen met uw identiteitskaart, mee naar het stembureau. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u bij de afdeling Publiekscontacten een vervangende stempas aanvragen. Dat kan via de telefoon of aan de balie. Doe dit op zijn laatst dinsdag 19 maart 2019 vóór 12.00 uur. De stembureaus op 20 maart 2019 zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Stembureau 20 Staring College is geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op:

Deel dit artikel