Maandag 6 januari legde burgemeester Sebastiaan van ’t Erve de eed af ten overstaan van de commissaris van de Koning, John Berends. De start van zijn tweede ambstermijn. “Ik ben blij dat ik uw burgemeester mag zijn, want zo voelt het, mag zijn”, zei hij daarover gisteren. “De gemeente is prachtig om voor te werken”. Binnenkort brengen wij in Gemeentenieuws en op deze website een interview met Van ’t Erve.

Burgemeester tekent zijn benoeming

Felicitaties

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er feestelijke aandacht voor zijn herbenoeming. Marja Eggink feliciteerde hem namens de gemeenteraad. Ze sprak de wens uit dat hij alle doelen die hij zich heeft gesteld, zal bereiken.

Sinds 2014 burgemeester

Sebastiaan van ’t Erve werd op 9 januari 2014 benoemd tot burgemeester van onze gemeente. Hij was een van de maar liefst 75 sollicitanten. Hiermee haalde Lochem toen het landelijke nieuws.  “Iedereen wil wel de baas zijn van Lochem” kopte een dagblad.

Nieuwe voordracht in 2019

In september 2019 stemde de raad in met het advies van de vertrouwenscommissie om Van ’t Erve voor te dragen voor een nieuwe termijn. De commissie bestond uit de fractievoorzitters van Gemeentebelangen, VVD, CDA en PvdA.

Kijk hier het filmpje van de herbenoeming in het provinciehuis

Deel dit artikel