Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zetten vrijwilligers uit het hele land zich in tijdens NLDoet. Samen met andere vrijwilligers hielp het college van de gemeente Lochem bij de dagbesteding van het Ruempol in Laren.

collegeleden doen mee met de activiteiten

Wethouder Eric-Jan den Haan: “Mooi om samen met zoveel andere vrijwilligers wat te kunnen betekenen voor een ander. Ik heb mensen gesproken, die ik anders niet spreek. Dat verrijkt je blik. Die ervaring hebben ook de andere collegeleden. Respect voor de mensen die dit organiseren. Niet alleen vandaag, maar elke week. Die ontmoetingen zijn een verrijking, voor iedereen.”

Irma Mulder is vrijwilligerscoördinator bij Zorggroep Sint-Maarten, Gudula. Zij vertelt: “NLDoet maakt energie los, breed in de samenleving. Je voelt het bij de vrijwilligers vandaag, bij de Stichting Vrienden van het Ruempol. Bij de bezoekers van de dagbesteding. Verschillende lokale ondernemers dragen bij aan de lunch. Tijdens NLDoet zetten we graag alle vrijwilligers bij de zorggroep Sint-Maarten, Gudula in het zonnetje.

Vrijwilligers op locaties als deze zijn van groot belang, op veel manieren. Verschillende mensen ontmoeten draagt er bijvoorbeeld aan bij dat mensen zich volwaardig deel van de samenleving voelen. Zelf ook aan de slag of meer weten? Dan kunt u mij bellen of mailen!”

Contactgegevens Irma Mulder: 06 335 681 35, i.mulder@zorggroepsintmaarten.nl.

Deel dit artikel