Vrijdagmiddag is de brandbom in het Hassinkbos van Natuurmonumenten in Epse onschadelijk gemaakt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie voerde dit uit, ondersteund door de hulpdiensten en gemeente Lochem. De ontmanteling liep geheel volgens plan. 

foto van bos en rook (na de ontploffing)
foto: Defensie

Direct omwonenden konden al halverwege de ochtend geïnformeerd worden over het exacte tijdstip van de explosie. Precies om 13.00 uur klonk een harde knal. Dit was de springlading die op de brandbom was aangebracht. Korte tijd later volgde een tweede knal. Dit was de springstof in de brandbom zelf.

Verkeer op de Lochemseweg lag rond 13.00 uur uit voorzorg stil, maar kon al snel weer doorrijden. Er was rook te zien, maar die heeft de omliggende huizen niet bereikt. Omwonenden konden rond 14.00 uur hun huis weer verlaten. Zij bleven uit voorzorg binnen.

Natuurmonumenten is eigenaar van het bos, en is blij met het verloop. De bom is zoals verwacht in de container tot ontbranding gekomen. En de brand is daar ook gebleven.

Het Hassinkbos blijft tot en met maandag minder toegankelijk. Maandag 26 april wordt al het materiaal uit het bos verwijderd

Bekijk de video op youtube

Bekijk de informatie over de aankondiging

Deel dit artikel