Brancheverenigingen staan ook ondernemers klaar en hebben relevante informatie op hun websites vermeld. Hieronder treft u per branche de desbetreffende website aan. Let op, soms kan het voor u nuttig zijn om ook op de websites van andere brancheorganisaties te kijken.  Koninklijke horeca Nederland (KHN) bijvoorbeeld, geeft veel waardevolle informatie over bijvoorbeeld hoe om te gaan met huur- of hypotheekverplichtingen.

Recreatie en toerisme

Op de website van brancheorganisatie Recron staat informatie voor recreatieondernemers, zoals voorbeeldbrieven. Recron heeft aangegeven dat ook niet-leden nu bij hun terecht kunnen voor hulp en advies.

NBTC Holland Marketing heeft op haar website informatie staan over de impact van het coronavirus op de sector en de lobby richting de Rijksoverheid vanuit Gastvrij Nederland. 

Onder de noemer Gastvrij Gelderland bundelen Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Stichting Achterhoek Toerisme, RBT Rivierenland en de belangenorganisaties HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hun krachten. Zij spannen zich de komende periode in voor toeristische ondernemers en vragen daarbij steun van de provincie.

Horeca

Op de website van de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) staat veel waardevolle informatie over onder andere huurkorting of huurprijsverlaging aanvragen.

Retail

Winkeliers kunnen relevante informatie vinden op INretail en Vakcentrum.

Agrariers

LTO Nederland geeft op haar website ook relevante informatie over de coronacrisis. Daar is onder andere een sjabloon voor liquiditeitsprognoses te vinden, die ondersteuning kunnen bieden bij de aanvraag van een noodkrediet.

Transport & Logistiek

In dit liveblog deelt Transport en Logistiek Nederland updates over het coronavirus en wat het betekent voor de transportsector.

Handel & Logistiek

Om handels- en productiebedrijven te ondersteunen heeft ondernemersvereniging evofenedex de coronacheck voor handel en logistiek gelanceerd.

Bouw en Infra

Bouwend Nederland geeft op haar website antwoord op de meest gestelde vragen in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld over overmacht, verzekeringen en maatregelen op de bouwplaats of werkplek.

Schilders en onderhoudsspecialisten

OnderhoudNL, de vereniging voor schilders en onderhoudsspecialisten, heeft een meldpunt geopend voor ondernemers met vragen. Ook vindt u op de website verschillende modelbrieven te om verschillende partijen te informeren over de gevolgen van het coronavirus.

Sport

Sportclubs/-verenigingen kunnen relevante informatie vinden op de website van NOC-NSF of op de website van Vereniging Sport en Gemeenten.

Deel dit artikel