Allemaal1 TV zendt deze week een thema-programma uit over duurzame energie. Dat is een zeer actueel thema. Ook de gemeente Lochem moet een bijdrage leveren aan het landelijke streven om 35 terawattuur duurzaam op te wekken. Dit kan vrijwel zeker niet zonder een beperkt aantal grootschalige wind- en zonprojecten.

In de uitzending vanuit museum STAAL vertelt wethouder Henk van Zeijts over de stand van zaken rond de Regionale Energie Strategie (RES) en hoe de procedure verder verloopt. Hans Siemes van de Barchemse belangenvereniging Hobama laat zijn licht schijnen over het gemeentelijk beleid ten aanzien van zonneparken in het algemeen en de plannen voor zonnepak Bekenschot bij Barchem in het bijzonder.

Verder kijkt Allemaal1 TV letterlijk naar binnen bij mensen die zo duurzaam mogelijk leven. En, onder voorbehoud, wordt ook gepraat met LochemEnergie, een gedragswetenschapper en meer mensen met een mening over duurzame energie.

Waar te zien?

De uitzending is donderdag 22 april om 19.00 uur te zien op het YouTube-kanaal Allemaal1 TV. Daarna is het op elk gewenst moment terug te kijken.

Deel dit artikel