Noodreparatie op weg tussen Laren en A1

De provincie Overijssel gaat binnenkort een noodreparatie uitvoeren aan de N332 tussen de aansluiting Lochem (26) op de A1 en de brug over de Schipbeek. De N332 tussen de A1 en Laren sluit de provincie af vanaf donderdag 9 december om 19.30 uur tot en met zondag 12 december 24.00 uur. Mocht het weer mee zitten dan kan het zijn dat de weg ook al open gaat op 12 december.

De reden voor deze noodreparatie is de slechte conditie van het wegdek als gevolg van de achterliggende strenge winter. De oorspronkelijke gedachte was om deze reparatie te combineren met het groot onderhoud dat de provincie Gelderland heeft gepland voor het gedeelte N332 tussen de brug over de Schipbeek en Laren. Omdat de provincie Gelderland dit groot onderhoud met een aantal jaren kan uitstellen zijn zij genoodzaakt deze noodreparatie voor de komende vorstperiode uit te voeren.

Het werk wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Heijmans Infra B.V. Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid. Het verkeer dient rekening te houden met extra reistijd vanwege omleidingsroutes van en naar Laren, Lochem en de A1.

Wegafsluiting N332 tussen aansluiting Lochem (26) op A1 en rotonde Markeloseweg Laren

De werkzaamheden starten op donderdag 9 december om 19.30 en duren t/m zondag 12 december 24.00 uur. De provincie streeft er naar om de N332 uiterlijk zaterdagavond 11 december 24.00 uur weer open te stellen voor het verkeer. Echter, indien vanwege slechte weersomstandigheden de werkzaamheden uitlopen, dan gebruiken zij zondag 12 december als uitloopdag.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Omleiding voor verkeer tussen A1 en Lochem

  • Verkeer vanuit Lochem richting de A1 (Hengelo) wordt omgeleid via de N346 richting Goor, N347 richting Rijssen en aansluiting A1 Rijssen (28).
  • Verkeer vanuit Lochem richting de A1 (Deventer) en richting Raalte wordt omgeleid via de N346 richting Zutphen, N348 richting Deventer en aansluiting A1 Deventer (23).
  • De op- en afritten van de aansluiting Lochem (26) blijven bereikbaar.
  • Verkeer tussen Holten en de A1 heeft vrije doorgang over de N332.

Advies aan weggebruikers

  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Pas de snelheid aan en houd voldoende afstand.
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.

 

Deel dit artikel