Daniëlle Doornbos en Yvette Dommerholt vroegen voor hun moeder Rietje Dommerholt uit Epse een lintje aan. Het kostte het nodige denk- en regelwerk, maar het was volgens de dochters de moeite meer dan waard. “Ze staat zelf altijd op de achtergrond. Het was mooi dat het podium nu eindelijk eens voor haar was”, aldus Yvette.

De dochters blikken terug op de tijd waarin ze druk waren met de aanvraag. “We hebben voor 1 juni 2018 eerst contact gehad met de gemeente of het aantal werkzaamheden een Koninklijke onderscheiding kon opleveren. Toen we een positief antwoord kregen zijn we aan de slag gegaan”, vertelt Daniëlle. “In totaal hebben we 11 ondersteuningsformulieren laten invullen voor 1 juli 2018”. Op elk formulier is de aard van het vrijwilligerswerk beschreven en staat er een handtekening op van iemand die de aanvraag ondersteunt.

Uiteindelijk kregen Daniëlle en Yvette in maart 2019 te horen dat de aanvraag een lintje opleverde. Rietje werd in de vroege ochtend van 26 april dan ook blij verrast door haar dochters die haar zogenaamd ophaalden voor een dagje uit. “Toen had ik het eigenlijk gelijk door. Ik heb in het verleden zelf ook voor vier mensen een onderscheiding aangevraagd. Zodoende vergeet je de Lintjesregen niet zomaar”, vertelt Rietje.

Het werd een dag om nooit te vergeten. Niet alleen voor Rietje en haar trotse man, maar ook voor haar dochters. Yvette: “Het is ontzettend fijn om te horen hoeveel onze moeder heeft betekend voor de samenleving. Ze kan ook niet stil zitten. Daarom is ze sinds kort secretaris geworden van De Zonnebloem.”

Informatie en contact

Contact: bestuurssecretariaat gemeente Lochem, Marion Fleerakkers en Conny Renskers (0573) 28 92 22 of bestuurssecretariaat@lochem.nl

 

Deel dit artikel