Vanaf donderdag 13 februari valt het aanslagbiljet voor gemeentebelastingen op uw deurmat. Bent u aangesloten op MijnOverheid, dan ontvangt u het digitale aanslagbiljet in uw berichtenbox eerder, namelijk vanaf woensdag 12 februari.

Het aanslagbiljet wordt verstuurd door Tribuut, het belastingcentrum voor alle inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Tribuut verzorgt het opleggen en innen van alle gemeentelijke belastingen. Evenals de waardering van onroerende zaken volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ).

Klopt het niet?

Denkt u dat de WOZ-waarde of andere zaken op het aanslagbiljet niet kloppen? Dan kunt u het beste contact opnemen met medewerkers van Tribuut. Zij beantwoorden vragen en zorgen dat eventuele onjuistheden, bijvoorbeeld in de vastgestelde WOZ-waarde of objectkenmerken, zo snel mogelijk worden hersteld. Formeel bezwaar maken is dan niet meer nodig. Ook op de website www.tribuut.nl is actuele informatie te vinden en worden veelgestelde vragen beantwoord.

Commerciële bezwaarmakers

Tribuut wijst u erop dat er diverse WOZ-bureaus e-mailen en adverteren dat zij ‘gratis’ bezwaar namens u kunnen maken op basis van ‘no cure no pay’. Dat klinkt mooi, maar in werkelijkheid ontvangen deze bureaus voor elk toegekend bezwaar circa € 800,- aan proceskostenvergoeding. Dit is wettelijk zo geregeld. Deze kosten worden betaald door de gemeente aan het bureau en worden dus uiteindelijk opgebracht door alle inwoners van de gemeente via de gemeentelijke belastingen. Indirect betaalt u dus wel degelijk mee en is er geen sprake van ‘kosteloos’ bezwaar indienen. Als u eventuele onjuistheden ziet op uw aanslag, neem gerust contact op met Tribuut.

MijnTribuut

De website van Tribuut biedt de mogelijkheid om met uw DigiD in te loggen op een persoonlijke MijnTribuut pagina. Bijvoorbeeld om een taxatieverslag op te vragen, via iDEAL te betalen, automatische incasso aan te vragen of af te geven voor een ander rekeningnummer.

Bereikbaarheid Tribuut

Tribuut is van maandag tot en met donderdag van 08.30–17.00 uur en op vrijdag van 08.30–12.30 uur bereikbaar via (055) 580 22 22 of info@tribuut.nl.

 

Deel dit artikel