Het aanpassen en uitbouwen van mountainbike-route De Graafschap gaat van start. Het parcours kon wel wat uitdaging gebruiken. Daarom namen wielerverenigingen, Stichting Achterhoek Toerisme en de gemeente Lochem, Bronckhorst, Berkelland en Zutphen in 2017 het initiatief voor een ingrijpende facelift.

De mountainbike-route De Graafschap ligt in een gebied met veel mogelijkheden voor MTB’ers

De bouw van zes nieuwe lussen in Borculo, op de Gorsselse Heide, op het Groote Veld, op de Lochemse Berg, in Ruurlo en Zutphen begint direct na de zomervakantie. Op 23 augustus begint de aanleg van de eerste nieuwe meters. Die komen op de Kale Berg bij Barchem.

Vrijwilligers zijn welkom

Op donderdagavond 22 augustus krijgen vrijwilligers die willen meewerken aan de bouw van de routes en straks met het onderhoud een instructie van LWC De Paaschberg. Aanmelden als vrijwilliger kan via deze vereniging.

Verenigingen dragen steentje bij

Naast LWC De Paaschberg Lochem zijn ook VRTC Vorden, De Berkelrijders, WTC Gorssel en ETP Zutphen betrokken bij de update van het parcours. Intussen is ook de stichting MTB-Achterhoek opgericht. Die behartigt de belangen van de MTB-ers en is zo meteen verantwoordelijk voor het onderhoud van het netwerk.

Flinke upgrade

Parcours De Graafschap ligt in een gebied met veel mogelijkheden voor MTB’ers. Een flinke upgrade moet de route weer hoog op de landelijke lijst van aantrekkelijke routes krijgen. De gemeenten Lochem, Bronkchorst, Berkelland en Zutphen, de Provincie Gelderland en Achterhoek Toerisme betalen mee aan de route. Het aanvragen van toestemmingen, vergunningen en milieuverklaringen nam veel tijd in beslag. Maar nu komt de realisatie toch eindelijk echt in beeld.

 

Deel dit artikel