Het coronavirus raakt ons allemaal. We weten niet wanneer ons leven weer normaal wordt. Volhouden wordt dus lastiger. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Daarom zetten we de schouders onder Aandacht voor elkaar. Een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. Wij delen verhalen van inwoners. Ook meedoen in deze rubriek? Stuur een berichtje aan berkelbode@lochem.nl

 

Manon Wullink: De toename van het aantal pakketten is extreem

Manon Wullink werkt inmiddels zeven jaar bij het postagentschap van PostNL bij de Lochemse Primera. Manon is getogen in Lochem en woont hier nog altijd samen met haar gezin. Ze heeft de klantbehoefte bij Primera de afgelopen maanden enorm zien veranderen.

“Er worden momenteel veel meer boeken, tijdschriften, puzzels en spellen verkocht. Mensen zijn veel thuis en werken ook thuis. Dus in de verkoop van cartridges, printpapier en andere kantoorartikelen zie je ook een stijgende lijn. En de toename van het aantal pakketten is echt extreem. Dit geldt ook voor de brievenbuspost,” vertelt Manon. “Dagelijks werken we met drie mensen. Voor de coronatijd waren we met twee.”

Wanneer was voor jou de invloed van corona het grootst?

"Dat was in de eerste golf. Toen moesten we overstappen naar een nieuwe manier van werken. Mensen moesten opeens afstand houden van elkaar. Daarom bedachten we looproutes in de winkel. We verkochten ook heel veel kaarten. Helaas ook veel rouwkaarten. Dan word je wel met je neus op de feiten gedrukt.”

Hoe heb jij je aangepast aan de omstandigheden?

“Eigenlijk door gewoon te doen. Handen wassen, balies desinfecteren. Het is inmiddels een normale zaak geworden. Ook nu we met mondkapjes werken. We hebben buiten ook een stoplicht staan die we op rood zetten als er teveel mensen binnen zijn. Ook de klanten proberen rekening te houden met elkaar en wijzen elkaar zo nodig op de regels die wij hanteren.”

Is er iets uit deze tijd dat je wilt meenemen naar de toekomst?

“Ik vind het mooi om te zien dat onze klanten ook oprecht aan mij vragen hoe het gaat. Het lijkt wel alsof we wat meer oog voor elkaar hebben gekregen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de toename van de kaartverkoop. Het is een klein gebaar, maar waar je juist in deze tijd wel behoefte aan kan hebben.”

Deel dit artikel