Gemeente Lochem biedt ruimte voor ondernemers die zich op een bedrijventerrein willen vestigen. Maar op bedrijventerrein Aalsvoort in Lochem is geen plek meer om uit te breiden. Houdt daarmee ook de rol van de gemeente op? “Nee, zeker niet,” zegt onze bedrijfscontactfunctionaris Cor Bernard. “Want juist voor oudere bedrijventerreinen is er genoeg te doen. De proef met het parkmanagement op Aalsvoort is daar een mooi voorbeeld van.”

foto van Cor
“Een bedrijventerrein moet een plek zijn waar je prettig kunt werken en goed kunt ondernemen,” zegt Cor Bernard, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Lochem.

Vorig jaar startte een proef om de samenwerking tussen de Aalsvoortse bedrijven te versterken. “Een bedrijventerrein moet een plek zijn waar je prettig kunt werken en goed kunt ondernemen,” zegt Cor. “Aalsvoort is ongeveer 30 jaar oud en er zitten zo’n 90 bedrijven. Zaken als beveiliging, groenonderhoud en de omslag naar duurzame energie regelen zij allemaal zelf. Terwijl dat samen sneller lukt dan in je eentje. Een peiling van de gezamenlijke wensen leverde een beeld op van de wensen. Daar gaan we nu mee aan de slag.”

Bedrijventerrein beter zichtbaar maken

“In de peiling van dit voorjaar zien we dat de bedrijven op Aalsvoort beter zichtbaar willen zijn. Een welkomstbord en duidelijke bewegwijzering op het terrein helpen daarbij. Als gemeente denken we graag vanaf het begin mee over de plekken waar de borden straks komen te staan. Zodat we de vergunning makkelijker kunnen afgeven.”

Wens: verbeteren van de veiligheid

Veiligheid kwam in de peiling als duidelijke wens naar voren. “Dat kun je op verschillende manieren zien,” zegt Cor. “De medewerkers van de bedrijven moeten veilig naar hun werk kunnen lopen of fietsen. Als gemeente helpen wij bij het aanpassen van een fietspad of kruising als het nodig is. Maar het kan ook zijn dat er betere of meer openbare verlichting moet komen. En goede verlichting heb je weer nodig als je samen cameratoezicht en beveiliging wilt inkopen. Dan wil je immers mensen die kwaad willen goed in het licht zetten. Dus zo komen er verschillende ballen aan het rollen. Dat werken we nu samen met de bedrijven verder uit.”

Cor Bernard is uw contactpersoon voor de aan- en verkoop van grond op bedrijventerreinen in de gemeente Lochem. Bij hem kunt u ook terecht als u de wethouder of het college in uw bedrijf wilt uitnodigen. Cor is actief in ondernemersnetwerken en vertegenwoordigt de gemeente in verschillende projecten en samenwerkingsverbanden, waaronder de Cleantech Regio en Havenbedrijf Twente. Telefoon: (0573) 28 91 41 E-mail: c.bernard@lochem.nl
Deel dit artikel