Nieuw gebouw voor drie scholen

Op het terrein van de huidige basisscholen in Laren, komt een nieuw schoolgebouw. In dit gebouw aan de Verwoldseweg komen drie scholen onder één dak: Braninkschool, Prins Willem Alexanderschool en nieuwkomer Bartiméus  voor slechtziende kinderen. Deze school verhuist vanuit Lochem naar het nieuwe gebouw in Laren.

Stichting Poolster, Stichting Christelijk Basis Onderwijs Lochem Laren (SCBOLL) en Bartiméus Speciaal Onderwijs maken het plan voor het nieuwe schoolgebouw. De gemeente stelt geld en grond beschikbaar. De gemeente denkt ook mee over zaken als verkeersveiligheid, bereikbaarheid en parkeren.  Adviesbureau  RO-groep begeleidt het ontwerp- en bouwproces.

Hoe kunt u op de hoogte blijven?

We houden u op verschillende manieren op de hoogte. Via nieuwsbrieven die we huis aan huis verspreiden, via de Berkelbode, inloopavonden, bijeenkomsten en gesprekken. Uiteraard houden de schoolbesturen ouders, leerlingen en leerkrachten op de hoogte. Deze pagina is bedoeld als verzamelplek voor achtergrondinformatie. U vindt hier onder meer veel gestelde vragen, presentaties, actuele ontwikkelingen, eerdere nieuwsbrieven en andere informatie.

Wilt u via de mail op de hoogte blijven?

Meldt u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Laatste nieuws

11 oktober

De krapte op de bouwmarkt raakt de nieuwbouw van de scholen in Laren. Tekort aan personeel en schaarste aan bouwmaterialen zorgen voor prijsstijgingen. Ook scherpere regels voor  energiegebruik zorgen...

7 mei

Op maandag 20 mei om 19:00 uur is er een buurtbijeenkomst in het schoolgebouw van De Branink.