Een nieuw mobiliteitsplan

De gemeente Lochem werkt aan een nieuw mobiliteitsplan. De visie over verkeer en vervoer die we hierin opschrijven, geldt voor nu en de komende tien jaar. Daarnaast stellen we een concreet uitvoeringsprogramma op. De uitwerking van het plan doet de gemeente samen met BVA Verkeer. Een deskundig bureau met ervaring in Lochem. De gemeente maakt ook graag gebruik van de kennis en ervaring van de inwoner als weggebruiker.

Wethouder mobiliteit, Eric-Jan de Haan: “Onze gemeente is aan een nieuw mobiliteitsplan toe. Met aandacht voor de uitdagingen van deze tijd en de technische mogelijkheden. Denk aan veiligheid en toegankelijkheid van onze kernen, maar ook bereikbaarheid en duurzaamheid. Ik ben heel blij dat we er mee aan de slag gaan. En ik vind het belangrijk dat we inwoners om hun inbreng vragen.” 

Inventarisatie deze zomer

In de zomer van 2021 gingen we al in gesprek met onder andere belangengroepen en dorpsraden. Wat vinden zij van mobiliteit in gemeente Lochem? Inwoners en ondernemers gaven hun inbreng via een vragenlijst van Lochem Spreekt. U leest in de factsheet (pdf, 1.047 KB)  de resultaten van deze enquête.

Alle informatie de we afgelopen zomer ophaalden bundelen we op dit moment tot een inventarisatienota.

Denkt u mee?

Werkt, woont of recreëert u in de gemeente Lochem? En wilt u graag uw ideeën of mening inbrengen voor het nieuwe mobiliteitsplan? Daar zijn we heel blij mee, want uw inbreng hebben we hard nodig. Binnenkort kunt u meepraten op verschillende avonden die wij organiseren. Zo werken we de ambities en speerpunten op het gebied van mobiliteit samen verder uit. Houd voor de laatste informatie deze webpagina in de gaten!

Vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Team verkeer staat voor u klaar: verkeer@lochem.nl.