Maatregelen rondom coronavirus raken ook 75 jaar vrijheid

Tot 1 september van dit jaar, zijn evenementen en bijeenkomsten verboden. Dit besluit vanwege ieders gezondheid, raken helaas ook het programma rondom 75 jaar vrijheid. Dit betekent dat de geplande activiteiten waaraan zo hard is gewerkt, helaas niet doorgaan. Wel blijven we u op deze plek meenemen op weg naar 75 jaar vrijheid. U leest hier verhalen uit de kernen (zie nieuwsberichten hieronder). en prachtige films bekijken. Die speciaal voor dit jubileumjaar zijn gemaakt.  

Bekijk de filmpagina

Nieuwsberichten over 75 jaar vrijheid

7 april

Op 1 april 2020 werden precies 75 jaar geleden Barchem, Zwiep en Nettelhorst bevrijd. De officiële start van eervol stilstaan bij 75 jaar vrijheid.

1 april

Vandaag, 1 april 2020, werden precies 75 jaar geleden Barchem, Zwiep en Nettelhorst bevrijd. De officiële start van eervol stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Door de coronacrisis is het niet mogelijk om...

31 maart

In de aanloop naar 75 jaar vrijheid in mei 2020 halen we verhalen op uit onze kernen. Verhalen over de oorlogstijd, over heldendaden of initiatieven die ons niet laten vergeten wat zich tijdens de...

25 maart

De bevrijdingskrant van onze gemeente is uit. Op 25 maart is de krant, die in de Berkelbode is geschoven, bezorgd bij u op de deurmat.


Vliegtuigberging Eefde

 

Oorlogsvliegtuig en stoffelijke resten Eefde geborgen

De berging viel onder het nationaal programma berging vliegtuigwrakken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Lochem is één van de eerste gemeenten waar dankzij de regeling een wrak is opgegraven.

Meer informatie