Maatregelen rondom coronavirus raken ook 75 jaar vrijheid

Tot 1 september van dit jaar, zijn evenementen en bijeenkomsten verboden. Dit besluit vanwege ieders gezondheid, raken helaas ook het programma rondom 75 jaar vrijheid. Dit betekent dat de geplande activiteiten waaraan zo hard is gewerkt, helaas niet doorgaan. Wel blijven we u op deze plek meenemen op weg naar 75 jaar vrijheid. U leest hier verhalen uit de kernen (zie nieuwsberichten hieronder). en prachtige films bekijken. Die speciaal voor dit jubileumjaar zijn gemaakt.  

Bekijk de filmpagina

Nieuwsberichten over 75 jaar vrijheid

1 juli

De Veteranenherdenking in Gorssel ging dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De bijeenkomst stond gepland op vrijdag 26 juni. Wel was er afgelopen woensdag een kranslegging bij het...

24 juni

De Veteranenherdenking in Gorssel gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De bijeenkomst stond gepland op vrijdag 26 juni. Wel is er een kranslegging bij het Indië-monument.

26 mei

Alles was geregeld voor de komst van de veteranen die 75 jaar geleden Lochem bevrijdden. Totdat het coronavirus ook hier roet in het eten gooide. De Engelse bevrijders George Campello (95) en Jack...

12 mei

75 jaar vrijheid in onze gemeente. Het had eigenlijk groots gevierd moeten worden. Maar door de coronacrisis herdachten en vierden we op 4 en 5 mei thuis.


Vliegtuigberging Eefde

 

Oorlogsvliegtuig en stoffelijke resten Eefde geborgen

De berging viel onder het nationaal programma berging vliegtuigwrakken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Lochem is één van de eerste gemeenten waar dankzij de regeling een wrak is opgegraven.

Meer informatie