Op deze pagina nemen we u mee op weg naar 75 jaar vrijheid. In onze kernen zijn er in het voorjaar van 2020 activiteiten om te herdenken en te vieren. Onder Activiteiten ziet u de activiteiten die al zeker zijn. De komende tijd groeit deze informatie verder aan. Ook brengen we verhalen uit onze kernen. Die vindt u onder Nieuwsberichten.

Activiteiten

Uw activiteit op de kalender

Uw (openbaar toegankelijke) activiteit ook op deze kalender? Stuur dan een e-mail aan communicatie@lochem.nl met datum, tijd, een korte beschrijving en liefst een website voor meer info.

Nieuwsberichten over 75 jaar vrijheid

25 februari

In de aanloop naar de viering van 75 jaar vrijheid in mei 2020 halen we verhalen op uit onze kernen. Verhalen over de oorlogstijd, over heldendaden of initiatieven die ons niet laten vergeten wat zich...

18 februari

In de aanloop naar de viering van 75 jaar vrijheid in mei 2020 halen we verhalen op uit onze kernen. Verhalen over oorlogstijd, over heldendaden of initiatieven die ons niet laten vergeten wat zich...


Vliegtuigberging Eefde

 

Oorlogsvliegtuig en stoffelijke resten Eefde geborgen

De berging viel onder het nationaal programma berging vliegtuigwrakken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Lochem is één van de eerste gemeenten waar dankzij de regeling een wrak is opgegraven.

Meer informatie