Sinds 1 november 2014 mag onze gemeente zich officieel Fairtrade Gemeente noemen. De opvallende oranje gekleurde komborden, die bij binnenkomst van de gemeente in alle kernen zichtbaar zijn, markeren deze eervolle gebeurtenis.

Fairtrade gemeente

Lochem is een van de ruim vijftig gemeenten in Nederland, en de eerste gemeente in de Achterhoek, die zich deze titel mag aanmeten. Het betekent dat binnen de gemeentegrenzen een groot aantal bedrijven, winkels, horeca en maatschappelijke organisaties te kennen hebben gegeven dat zij het principe van eerlijke handel onderschrijven en ook actief zullen ondersteunen.

Lochem Fairtrade

Drijvende kracht achter de Lochemse Fairtrade Gemeente campagne is de Stichting Lochem Fairtrade. Een kerngroep binnen deze stichting houdt zich actief bezig met het vergroten van het draagvlak voor eerlijke handel binnen de gemeente en organiseert regelmatig activiteiten om de bekendheid met eerlijke handel en eerlijke producten in Lochem te vergroten.

Lochem Fairtrade is onderdeel van de landelijke campagne Fairtrade Gemeente.

Meedoen of meer weten?

Actuele informatie over de deelnemers binnen de gemeente vindt u op de landelijke website van Fairtrade Gemeenten. Als u ook wilt meedoen, dan kunt u zich aanmelden op deze website.

Kijk ook eens op de Facebookpagina van Fairtrade Lochem voor leuke en actuele berichten of voor contact met de lokale werkgroep.

Laatste nieuwsbrieven